Perunaletut Á la saariston martta

Pääkuva

60 min

4 annosta

0.5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

puoli kiloa perunoita
4 kananmunaa
voita
1 dl kuohukermaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
suolaa
ripsaus valkopippuria
Lapin Kylmäsavua

Valmistus

Nyt on maut kohdallaan, palailua herkuimmillaan! Perunalettu ja päällä Kala-Lapin makoisaa kylmäsavulohta.

Keitä perunat vedessä kypsiksi ja kaada lopuksi vesi pois. Murskaa perunat puuhaarukalla muusiksi. Lisää niiden sekaan reilu nokare voita, munat, kerma ja mausteet. Sekoita, lisää jauhot ja sekoita taas. Taikina saa olla notkeahkoa. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paista letut voissa miedolla lämmöllä.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä