Perunaletut Á la saariston martta


60 min
4 annosta
0.5 € / annos

Ainekset
puoli kiloa perunoita4 kananmunaa
voita
1 dl kuohukermaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
suolaa
ripsaus valkopippuria
Lapin Kylmäsavua
Valmistus
Nyt on maut kohdallaan, palailua herkuimmillaan! Perunalettu ja päällä Kala-Lapin makoisaa kylmäsavulohta.Keitä perunat vedessä kypsiksi ja kaada lopuksi vesi pois. Murskaa perunat puuhaarukalla muusiksi. Lisää niiden sekaan reilu nokare voita, munat, kerma ja mausteet. Sekoita, lisää jauhot ja sekoita taas. Taikina saa olla notkeahkoa. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paista letut voissa miedolla lämmöllä.
