Savulohiperunalaatikko

Pääkuva

90 min

6 annosta

4 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?

Ainekset

200 g Lapin Loimua
1 kg puikulaperunaa
2 sipulia
Muutama valkosipulin kynsi
1 iso porkkana
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviöljyä
Tilliä
Veriappelsiinin tai appelsiinin lohkoja

Valmistus

Pese ja halkaise puikulaperunat uunivuokaan. Kuori ja pilko paloiksi porkkana, sipulit sekä valkosipulin kynnet. Paloittele kaiken päälle savulohta. Rouskauttele myllyistä hieman suolaa sekä mustapippuria. Lisää vielä tilliä ja liruttele joukkoon reippaasti öljyä.

Kypsyttele ateriaa uunin 200 asteessa tunnin verran, kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Paiston keskivaiheilla kannattaa ruokaa pyöräyttää kauhalla läpi uunivuoan. Lisää tarjolle myös veriappelsiinilohkoja, joista voit puristaa mehua annokseen.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä