Suolainen kalatäytteinen uunipannukakku

Pääkuva

40 min

4 annosta

5 € / annos

Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty?Mitä Kala-Lappi tuotetta on käytetty? #2

Ainekset

3 kpl kananmunia
2 dl täysmaitoa
30 g sulatettua voita (taikinaan)
1½ dl desiä vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl sokeria
4 x 1 rkl voita pannujen voiteluun
280 g Lapin Lumousta
200 g Lapin Tulisavua
100 g rucolan lehtiä

Valmistus

Uunipannukakku maistuu myös suolaisena kalalla täytettynä versiona. Pannukakku valmistetaan uunissa esilämmitetyllä valurautaisella (blini)pannulla. Kun taikinaa kaadetaan pannulle maltillisesti, pannukakun reunat kohoavat upeasti. Tällöin pannukakku on helppo täyttää.

Laita neljä valurautaista blinipannua tai kaksi isoa valurautapannua uuniin ja säädä uuni lämpenemään 200°C.

Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada huoneenlämpöinen maito munavaahdon joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisaa pannukakkutaikinan joukkoon voisula, vehnäjauhot, suola ja sokeri.

Ota paistinpannut pois uunista. Sulata kuumilla pannuilla ruokalusikallinen voita (1 rkl / pannu) ja levitä voi tasaisesti pannujen pohjille ja reunoille. Jaa taikina blinipannuihin.

Paista pannukakkuja uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Pannukakut ovat valmiita, kun niiden pinta kupruilee ja väri on kauniin tummunut.

Kokoa annokset asettelemalla pannukakun pohjalle rucolanlehtiä. Lisää rucolan päälle kylmäsavulohitartaria ja savulohen paloja. Viimeistele annokset muutamalla rucolanlehdellä.
Reseptin lähde

Kala kuuluu joulupöytään

Kala on vallannut vuosi vuodelta enemmän tilaa suomalaisessa joulupöydässä ja on nyt juhlakattausten uusi valtias lukemattomine eri makuineen ja valmistustapoineen. Mitä runsaamman valikoiman kalaa tarjoilet, sitä paremman joulupöydän katat.

Ota yhteyttä