Suolainen kalatäytteinen uunipannukakku


40 min
4 annosta
5 € / annos


Ainekset
3 kpl kananmunia2 dl täysmaitoa
30 g sulatettua voita (taikinaan)
1½ dl desiä vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl sokeria
4 x 1 rkl voita pannujen voiteluun
280 g Lapin Lumousta
200 g Lapin Tulisavua
100 g rucolan lehtiä
Valmistus
Uunipannukakku maistuu myös suolaisena kalalla täytettynä versiona. Pannukakku valmistetaan uunissa esilämmitetyllä valurautaisella (blini)pannulla. Kun taikinaa kaadetaan pannulle maltillisesti, pannukakun reunat kohoavat upeasti. Tällöin pannukakku on helppo täyttää.Laita neljä valurautaista blinipannua tai kaksi isoa valurautapannua uuniin ja säädä uuni lämpenemään 200°C.
Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada huoneenlämpöinen maito munavaahdon joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisaa pannukakkutaikinan joukkoon voisula, vehnäjauhot, suola ja sokeri.
Ota paistinpannut pois uunista. Sulata kuumilla pannuilla ruokalusikallinen voita (1 rkl / pannu) ja levitä voi tasaisesti pannujen pohjille ja reunoille. Jaa taikina blinipannuihin.
Paista pannukakkuja uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Pannukakut ovat valmiita, kun niiden pinta kupruilee ja väri on kauniin tummunut.
Kokoa annokset asettelemalla pannukakun pohjalle rucolanlehtiä. Lisää rucolan päälle kylmäsavulohitartaria ja savulohen paloja. Viimeistele annokset muutamalla rucolanlehdellä.